marți, 18 octombrie 2011

Emil Sahut
Anul trecut am inceput sa colectionez aceasta planta minunata .Pana nu demult am trecut pe langa leandru fara sa-l observ ! Azi am deja o colectie destul frumoasa ,avand in vedere ca m-am indragostit doar de un an .










Emil Sahut este un soi cu flori rosu-ciclam , e unul din cei mai raspindit soi de leandru rosu simplu ! Toamna cind soarele are mai putina putere ,  marginea petalelor devine inchisa la culoare ,aproape negru .

8 comentarii:

  1. Buna Annamaria, ma bucur ca m-ai gasit si te-am gasit .
    Imi plac si mie leandrii dar in clima mea devin invazivi . Am planuri, sa pun vreo doi pe terasa, in vase mari de terracota . Inca nu am ales soiurile, sint in faza de planuri. O sa-mi fie de ajutor, ce voi vedea la tine .
    Numai bine si un weekend frumos !

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Dani ! si eu ma bucur ca te-am gasit ,imi place mult ce am vazut ''la tine '' .Ce nu as da ca leandrii sa fie invazivi si la noi , tu esti la ei acasa :D Leandrii arata foarte bine in vase de teracota merita sa pui vreo doua ,dar ai grija sa nu te indragosteti de ei :-)Sper ca la anu sa arat si mai multe soiuri si bineninteles informartii cit mai multe despre ei ! Numai bine si multumesc pentru vizita :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi sunt tare dragi!De cinci ani am tot "crescut" unul, dar abia anul asta m-a rasplatit cu flori!Si ce flori!A avut o inflorescenta, cit pentru toti anii...

    RăspundețiȘtergere
  4. e ciudat ca nu a inflorit timp de 5 ani ,de obicei cel mai tarziu in anul doi infloresc :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt curioasa ce diferenta e intre acesta si cherrype al meu, daca spui ca e rosu-ciclam. As vrea un grena autentic sa vad pe viu. Maryanne

    RăspundețiȘtergere
  6. descrierea cel mai des intilnita la Emil e rosu ciclam ,dar sa stii ca se schimba culoare mult in functie de cit soare primeste ! de ex toamna cind soarele nu a mai avut aceeasi putere ca in iulie ,a fost chiar grena ,trebuie sa caut ca am poze facute in care arata toatal diferit !

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna AnaMaria Sint Clematita de pe sunphoto .Am si eu leandri am primit si de la tine seminte ,iti multumesc mult am facut sute de leandri am dat la toata lumea .Acum ca i-am repicat sint marisori ma gindesc sa-i pun in ghivece mai micute dar o sa-i tin in vegetatie la iarna sa creasca mari .Am unul rosu din seminte care dupa trei an de asteptari a inflorit .Am observat ca uni leandri inradacineaza foarte usor am pus leandru portocaliu si a facut radacini in doua saptamini dar cel alb nici nu da semne .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna ! ai mei din seminte ,iarna au fost in repaus si la doi ani au inflorit ! Unele soiuri inradacineza foarte bine si usor altii sunt mai fitosi ! Dar mai asteapta eu am avut lastari care au inradacinat dupa 3 luni :-DDDD

      Ștergere