luni, 15 aprilie 2013

Leandru- boli fungice

Leandrii desi sunt plante nepretentioase ,pe langa daunatori pot avea si boli fungice care sunt cauzate de iernarea lor  necorespunzatoare in locuri umede si greu de aerisit .

Se recomanda taierea frunzelor afectate si stropirea plantei cu un fungicid cu spectru larg [ de ex dithane ] totodata se recomanda stropirea  preventiva si inainte de iernat .

5 comentarii:

  1. Sambata am dat o tura de recunoastere pe la sere si am vazut cativa leandrii... si mi-am amintit de leandrii tai. Nu, nu mi-am cumparat un leandru, a fost usor sa rezist pentru ca nu erau infloriti. Dar motivul este ca nu am cum sa-i tin peste iarna, si nu ma pricep sa-i doftoricesc. Sper ca reusesti sa-i vindeci pana vine timpul sa iasa la soare. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dana , deja au primit tratament si sunt ok ,incep sa creasca bobocii :-)
    Asa e ,daca nu ai unde sa-i iernezi atunci e pacat sa-i chinuiesti .
    o zi frumoasa iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ca si-au revenit :) Foarte urata ciuperca asta ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da asa e , acum deja am o gramada de boboci si sunt tare nerabtaroare sa infloreasca -)))))))

      Ștergere
  4. Am un leandru foarte frumos,peste iarna l-am pus in casa unde nu se face foc e lumina si temperatura crecta .Am descoperit pe partea inferioara a frunzelor ceva ce seamana cu paduchii dar si niste peterotunde usor maronii,ambele se curata usor cu degetul,ce poate fi si ce trebuie sa administrez.

    RăspundețiȘtergere