marți, 1 noiembrie 2011

Ingrijirea leandrului vara

Vara 
 Pentru a avea cit mai multe flori ,leandrul are nevoie de cit mai multa soare ! Locul ideal ar fi o terasa sudica unde primeste soare aproape toata ziua .Leandri cu flori batute sunt sensibile la ploi din aceasta cauza e bine sa fie trase linga perete sau pozitionate pe o terasa acoperita unde ploaia nu strica florile .Din experienta mea leandrii infloresc cel mai frumos  cind este foarte cald si sunt udate regulat .
Udarea : este foarte important ca leandrul sa fie udat regulat , e bine ca sub ghiveci sa aiba o farfurie unde sa fie apa .Multa lume ma intreaba de ce ud leandrii zilnic ,pentru ca in tarile de origine cresc oriunde si nu sunt udate , dar la noi leandrii sunt plantate in ghivece mici care sunt pozitionate in soare deci pamintul se usuca foarte repede ,daca leandrul sufera din lipsa apei ,incet isi pierde frunzele , si ramin frunze doar in varfuri  ,cea ce e foarte urat .In locul frunzelor pierdute nu mai cresc alte frunze ,singurul remediu este taierea crengilor chele pentru a lasarii din nou si a avea o planta de terasa frumoasa si verde .


2 comentarii:

  1. Asta cu udatul zilnic in ghiveci, nu prea-mi place ... O sa trebuiasca, sa le pun sistem de udat automat. Bine, ca mi-ai spus !

    RăspundețiȘtergere
  2. daca nu sunt udati suficient isi pierd frunzele de la baza si devin niste bete goale ! :-(
    dar recompenseaza udatul cu florile superbe :-))))

    RăspundețiȘtergere