miercuri, 4 aprilie 2012

Transplantarea leandrului

Incet a venit vremea sa ma ocup de leandrii ,anul asta un pic mai tarziu decit in anii precedenti .Cei mici le-am transplantat in ghivece mai mari cu un numar .
Leandrii mai mici se transplanteaza in fiecare primavara   ,iar cele mature se transplanteaza odata la 2-3 ani .Avand in vedere ca pina la nesfarsit nu se pot transplanta in ghivece mai mari ,m-am apucat sa le tund radacinile ,in felul asata ramine loc pentru pamint proaspat ,iar ghiveciul a ramas aceeasi .
Citeva poze cu procedeul ,ca sa aveti idee despre ce vorba .

11 comentarii:

  1. Am avut si eu unul...dar l-am pierdut...s-a uscat!
    O primavara relaxanta iti doresc!
    Coltisor de Rai

    RăspundețiȘtergere
  2. Si nu se supara daca ii tai asa ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu se supara deloc ! multa lume primavara le transplanteaza in gradina iar toamna le scoate si atunci se taie din radacini ,leandrul e o planta foarte rezistenta !

      Ștergere
  3. Bine ai revenit Annamaria. Mai un pic si leandrii tai se vr umple de flori frumoase. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi Dana ! abia astept sa vad iar florile leandrilor :-) o zi frumoasa iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru informatie! Eu nu am avut curaj sa le tai radacinile si am ajuns la niste dimensiuni mari la ghivece. Este destul de greu sa-i mut cand vine iarna. Pe viitor voi proceda ca tine. Felicitari pentru blog !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere si eu iti multumesc pentru vizita ! Poti taia radacinile fara grija ,ideea e sa le tai primavara dupa ce le scoti din iernat ! te vor rasplati cu multe flori superbe :-) Annamaria

      Ștergere
  6. Deci, daca tai din radacini urmeaza sa infloreasca mai mult? Am mai multi leandri: alb, galben, roz, fuchsia si chiar galben insa nu prea infloresc. Anul trecut au facut cate 1-2 inflorescente toata vara iar unul nu a inflorit deloc. Ii tin iarna in pivnita si ii ud o data pe luna, iar vara stau in gradina, spre sud si au soare toata ziua. Ce sa fac sa infloresca mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu nepaprat de la taierea radacinilor infloresc mult ,aceasta metoda se aplica atunci cand ai un leandru matur si nu-l mai poti planta in ghiveci si mai mare .Repausul din iarna ajuta inflorirea corecta .
    E foarte bine ca au soare toata ziua ,leandrii iubesc soarele dar si apa ,ai grija sa fie udati zilnic vara si sa aiba o tavita unde sa stea apa .Eu odata pe sapt adaug in apa cu care ud azotat din ala ce folosesc taranii pt culturile de grau si alte alea ,nu le trebuie cine stie ce ingrasamint scump ,doar ce am zis mai sus ....ai sa vezi ca vor inflorii si apa sa nu uiti sa-i uzi zilnic vara .Dupa mijlocul lui august nu mai pun ingrasamint exact ca la trandafiri .

    RăspundețiȘtergere